Koitere-uistelu

Lauantaina 20.7.2024

Siirtymäaika alussa

30 min

Siirtymäaika lopussa

30 min

Käytettävä vesialue

Koitere, alue rajattu karttaan

Kilpailukeskus

Ruotinlampi, Ilomantsi.

Ruotinniementie 35, 81430 Ilomantsi

Vapamäärä

6 vapaa (kaksari sallittu)

Kilpailuaika

12 - 22

Kalojen alamitat

Hauki

ei alamittaa (kerroin 1)

Kuha

41 cm (kerroin 5)

Ahven

ei alamittaa (kerroin 5)

Järvilohi, rasvaevätön

61 cm (kerroin 20)

Järvitaimen, rasvaevätön

51 cm (kerroin 20)

Nieriä

61 cm (kerroin 20)

Muut kalat

 40 cm (kerroin 1)

 

 

Vetouistelun Pohjois-Karjala Cup 2024, neljäs osakilpailu

 

KOITERE UISTELU 2024

35. KISAVUOSI

 

KILPAILUSÄÄNNÖT:

1. Kilpailun nimi on Koitere Uistelu 2024 ja kisa on Vetouistelun Pohjois-Karjala Cup 2024 osakilpailu.

2. Kilpailuaika la 20.7.2024 klo 12.00-22.00. Punnitus alkaa kisakeskuksessa klo 20.00. Siirtymäaika 1/2 tuntia on kisan alkaessa sekä kisan päättyessä.

3. Kilpailualueeseen kuuluu koko Koitere kisakarttaan merkittyjä lahti ym. alueita lukuun ottamatta.

4. Kilpailukeskus sekä lähtö- ja tulopaikka on vain ja ainoastaan Ruotinlampi.

5. Yksi kilpailuvene on yksi venekunta. Kutakin venekuntaa kohti tulee olla etukäteen nimetty yksi tai kaksi varsinaista kilpailijaa, muun miehistön määrää ei ole rajattu. Apuhenkilöiden osalta peritään maksuna 20,00 €/hlö. Alaikäinen perheenjäsen voi olla mukana ilman maksua. Kaikki mukana olijat on ilmoitettava järjestäjille.

6. Kilpailussa on vain yksi sarja.

7. Vapoja saa olla pyynnissä enintään kuusi (6) / venekunta. Kutakin vapaa kohti enintään kaksi viehettä, perhoa tai täkyraksia. Kalastuslain sallimia apuvälineitä saa käyttää.

8. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kilpailuveneissä on oltava kaikille veneessä olijoille kelluntavälineet.

9. Kilpailuveneiden kohtaaminen järvellä on kielletty (vähintään 10 metrin etäisyys venekuntien välillä).

10. Järjestäjällä on oikeus tarkastaa kilpailuveneet ja varusteet.

11. Pyyntitavoista on sallittu ainoastaan vetouistelu (koneessa veto päällä), lirkkiminen ja heittouistelu on kiellettyä.

12. Kilpailukaloiksi hyväksytään kalat, jotka täyttävät seuraavat alamittarajat (cm):

- hauki ja ahven ei alamittaa,

- kuha 41,

- rasvaeväleikattu järvitaimen 51,

- rasvaeväleikattu järvilohi 61 (enintään yksi järvilohi venekuntaa kohden),

- nieriä 61,

- muut kalat 40 cm.

13. Punnitukseen hyväksytään enintään viisi suurinta kalaa / kalalaji. Kilpailun varsinaisia kalalajeja ovat hauki, kuha ja ahven. Järvilohi, taimen ja nieriä luokitellaan lohikaloiksi, joita saa tuoda punnitukseen yhteensä enintään viisi kappaletta (huom. rasvaeväsäännöt ja järvilohen kappalerajoitus). Erikseeen luettelemattomille muille kalalajeille on asetettu kilpailussa 40cm alamitta ja niitä hyväksytään punnitukseen yhteensä viisi kappaletta lajista riippumatta. Venekunnan on ennen punnitukseen tuloa valittava valmiiksi kunkin kalalajin punnittavat kalat.

14. Paremmuus ratkaistaan em. rajoituksin saaliin painon mukaan. Järvitaimen ja -lohi sekä nieriä saavat painokertoimen 20, ahven ja kuha saavat painokertoimen 5 sekä muut kalat painokertoimen 1.

15.Tasapisteissä ratkaisee ensin suurin lohikala, toiseksi suurin kuha sekä kolmantena arpa. Cup sijoituspisteet määräytyvät osakilpailun tulosten perusteella.

16. Kalat luovutetaan suoraan punnitukseen ”pyöreinä” ilman suolistamista, tainnutettuna, pistettynä ja kidukset kiinni kalassa. Punnituksen jälkeen kalat merkataan leikkaamalla lovi pyrstöevään ja kalat luovutetaan takaisin kilpailijalle.

17. Kalojen pituuden väkivaltainen muuttaminen on kielletty. Kilpailijat sitoutuvat tarvittaessa luovuttamaan saaliinsa järjestäjälle tarkempaa tutkimusta varten.

18. Kilpailijoiden on oltava kisan päättyessä lauantaina viimeistään klo 22.30 kilpailukeskuksen rannassa. Kilpailukortti on palautettava em. määräaikaan mennessä kisakeskukseen tai vaihtoehtoisesti kisan turvallisesta lopettamisesta on ilmoitettava kisan päällikölle tekstiviestillä (teksti Koitereen kisa päättynyt ja kipparin nimi sekä venekunnan nro).

19. Osallistumismaksu on 40,00 €/vene yksin osallistuvat, 60,00 €/venekunta/2hlö ja apuhenkilöiltä 20,00 €/hlö. Osallistumismaksun voi maksaa ennakkoon ennen kisaa OP Ilomantsi FI75 5072 0520 0808 31. Osallistumismaksu sisältää kartan ja käsiohjelman. Naisten sekä nuorten (alle 18 v) venekunnat maksutta.

20. Ilmoittautuminen katsotaan suoritetuksi, kun osanottomaksu on järjestäjän tilillä ja kilpailijat ovat ilmoittautuneet kisatoimistoon. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava venekunnan jäsenien nimet, osoitteet, sähköposti ja puhelinnumerot. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista Ruotinniemessä.

21. Kilpailujen palkintojenjako kilpailukeskuksessa lauantaina noin klo 24.00. Saadut palkinnot ovat venekunnan yhteiset ja voittajat vastaavat itse mahdollisista veroista.

22. Protestin jättöaika 15 minuuttia tulosten julkaisemisen jälkeen. Protestit käsittelee kilpailun tuomarineuvosto. Järjestäjä jättää mahdollisuuden protestiajan jälkeisiin muutoksiin tulosten ja palkintojen jaon osalta.

23. Kilpailualueen roskaaminen on kielletty kilpailusta poissulkemisen uhalla.

24. Kilpailu noudattaa ensisijaisesti osakilpailusääntöjä ja toissijaisesti Cup runkosääntöjä.

25. Kilpailun vastuullisena järjestäjänä on

 

Koitereen Kalat ja Talot Oy yhteistyössä

Koitereen kalatalousalueen kanssa.

 

KOITERE UISTELU 2024

Lauantaina 20.7.2024

Kisakeskus Ruotinniemi,

Ruotinniementie 33, Kivilahti, Ilomantsi

Kartta